Introvertitii, cei mai buni amanti? Afla si celelalte calitati

default

Dimensiune font:

| 21-07-2016 13:41

Detesti multimile de oameni si discutiile care includ vrute si nevrute? Un weekend in care sa petreci timp doar cu familia si sa citesti o carte sau sa vezi un film este ideal pentru tine? Ti se pare obositor sa fii tot timpul in preajma unor persoane, chiar daca sunt oameni pe care ii placi din tot sufletul?

Daca raspunsul la aceste intrebari este "da", atunci sunt sanse mari sa fii un introvertit.

Spre deosebire de extrovertiti, care sunt sufletul unei petreceri si care au nevoie sa fie in preajma altor oameni pentru a-si reincarca bateriile, introvertitii au nevoie de multa liniste si reflectie. Ei tanjesc sa petreaca timp singuri si sunt cei mai fericiti in lumea lor de ganduri si trairi.

Contrar opiniei populare, un introvertit nu este o persoana timida sau anti-sociala. Timiditatea este indeosebi teama de dezaprobare sau de umilire, in timp ce introversiunea este preferinta pentru medii linistite, care nu stimuleaza foarte mult.

Potrivit Daily Mail, a fi introvertit sau dimpotriva, extrovertit, este cel mai important aspect al personalitatii, influentand alegerile in ceea ce priveste prietenii si partenerii, modul in care conversam, cariera sau modul in care aratam afectiunea.

Pana si obisnuinta de a face exercitii fizice frecvent (un obicei intalnit la extrovertiti) tine de aceasta latura a personalitatii, la fel si "functionarea" fara prea mult somn (introvertiti), tendinta de a insela (extrovertiti), de a invata din greseli (introvertiti), de a ne asuma riscuri mari (extrovertiti) si nu numai.

Extrovertitul clasic prefera sa aiba activitate in loc sa contemple, sa isi asume unele riscuri in loc sa cantareasca totul cu mare grija. Prefera deciziile rapide, chiar cu riscul de a fi gresite, functioneaza bine in echipa si socializeaza in grupuri.

Introvertitii sunt cei mai buni iubiti

Se presupune adesea ca extrovertitii se descurca mai bine in viata si, de aceea, suntem indemnati sa fim mai indrazneti, mai sociabili, crezandu-se chiar ca este ceva rau in a fi introvertit. Insa, potrivit mai multor studii, introvertitii, chiar daca mai tacuti si mai retrasi, infloresc in toate aspectele vietii - sunt mai buni manageri, cei mai buni iubiti, prieteni extraordinari.

Daca simti nevoia sa refuzi o iesire in oras cu prietenii pentru a citi o carte acasa, probabil te simti chiar prost sau ti se pare ca este ceva in neregula cu tine. Insa este o mare greseala sa imbratisam extroversiunea fara sa constientizam macar ca unele dintre cele mai mari descoperiri si opere de arta au venit de la oameni introvertiti, care au stiut cum sa-si exploreze lumea interioara. Potrivit specialistilor, e cazul lui Van Gogh, Chopin, Newton sau Einstein.

Conversatiile profunde sunt specifice introvertitilor

Stiinta ne spune ca interactiunile sociale ne fac mai fericiti si mai sanatosi. Insa exista feluri diferite de interactiune sociala. In timp ce extrovertitii sunt cei mai fericiti in multime, introvertitii isi concentreaza energia pe cercuri mici de prieteni si pe familie. Ei prefera sa aiba o discutie profunda cu un prieten decat sa converseze de complezenta cu straini.

Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Arizona arata ca cei mai fericiti oameni au de doua ori mai multe conversatii profunde si detaliate decat cei ce se considera nefericiti si participa la mult mai putine conversatii marunte, superficiale.

In plus, chiar si tendinta introvertitilor de a sta cu nasul intr-o carte le poate aduce beneficii pe plan social, mai multe studii sugerand ca cititul face oamenii sa fie mai empatici si le imbunatateste abilitatile sociale, deoarece ii ajuta sa ii inteleaga mai bine pe ceilalti oameni.

Extrovertitii si introvertitii se atrag, in formarea unui cuplu

In ceea ce priveste cuplurile, extrovertitii si introvertitii se atrag adesea, deoarece se completeaza in multe aspecte - unul vorbeste, celalalt asculta etc. Insa, totodata, un extrovertit si un introvertit care formeaza un cuplu pot avea si probleme, spre exemplu din cauza faptului ca unul vrea sa socializeze mai mult decat celalalt.

De asemenea, este posibil ca extrovertitii sa nu inteleaga ca introvertitii au tendinta de a veni acasa obositi emotional si cu nevoia de a-si reincarca bateriile singuri. Sau introvertitii sa nu isi dea seama ca nevoia lor de liniste il afecteaza pe cel de langa ei.

Solutia ar fi ca fiecare sa respecte nevoile celuilalt si sa incerce sa le echilibreze cumva cu ale lui. Iar daca esti un introvertit si nu stii cum sa faci sa iti maresti sansele de a-ti gasi jumatatea din moment ce nu iti place sa iesi la petreceri sau in baruri, spre exemplu, poti face un compromis cu tine insuti: sa ai astfel de iesiri periodic pana cand gasesti ceea ce cauti si apoi sa revii la stilul tau.

Un introvertit poate avea succes si intr-un colectiv de extrovertiti

Extrovertitii si introvertitii lucreaza diferit, iar daca faci parte din a doua categorie si te afli intr-un colectiv compus din persoane caflate la polul opus s-ar putea sa te simti stingher, inhibat si sa iti fie teama ca nu vei reusi sa faci fata. Insa calitatile introvertitilor, cum ar fi aceea de a asculta atent, de a se pregati in detaliu, de a gandi profund, reprezinta avantaje de netagaduit intr-o astfel de situatie si pot duce la succes.

In plus, un studiu a aratat ca multi dintre liderii unora dintre cele mai de succes companii din secolul XX erau introvertiti.

Test: Cum sa afli daca esti un introvertit

Raspunde cu "adevarat" sau "fals" la intrebarile de mai jos. Cu cat ai mai multe raspunsuri de "adevarat", cu atat esti, probabil, mai introvertit.

1. Prefer sa conversez doar cu o persoana decat sa am activitati de grup.
2. Prefer adesea sa ma exprim in scris.
3. Imi place singuratatea.
4. Imi displace sa vorbesc despre lucruri marunte, dar imi place sa vorbesc aprofundat despre subiecte care conteaza pentru mine.
5. Oamenii imi spun ca sunt un bun ascultator.

6. Nu imi asum riscuri mari.
7. Imi place sa lucrez fara sa ma intrerup des.
8. Prefer sa nu-mi arat munca sau sa discut cu altii despre ea pana nu este gata.
9. Las impresia ca imi pasa mai putin de faima, statut si avere.
10. Imi place sa serbez zile de nastere cu oameni putini - cativa prieteni apropiati, membri ai familiei.

11. Detest conflictele.
12. Cand lucrez singur, am cel mai bun randament.
13. Tind sa gandesc inainte sa vorbesc.
14. Ma simt obosit dupa ce am iesit undeva, chiar si daca m-am simtit bine.
15. Prefer un weekend in care sa nu am nimic de facut decat unul cu prea multe lucruri programate.

16. Nu imi place sa am mai multe sarcini de facut.
17. Ma concentrez usor.

Cauți un loc de muncă? Vezi aici anunțurile de angajare!
VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN CONSTRUCII

VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN COMERT

VEZI TOATE ANUNTURILE DIN ZIZRUL EVENIMENTUL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei