VIDEO/LIVE TEXT -Moldova isi decide viitorul: Maia Sandu sau Igor Dodon? Un milion de moldoveni au votat deja LIVE

default

Dimensiune font:

| 13-11-2016 18:41

 

Mai mult de trei milioane de moldoveni sunt asteptati duminica la urne, in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.


VEZI VIDEO IMAGINI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Sectiile de vot s-au deschis la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00.

Moldovenii au de ales intre Igor Dodon si Maia Sandu. In primul tur, candidatul pro-rus Igor Dodon a obtinut cu 10 procente mai mult decat pro-europeana Maia Sandu. Potrivit celor mai recente sondaje, si de aceasta data Dodon este favorit.

  LIVE TEXT desfasurarea alegerilor din Republica Moldova si pentru a afla castigatorul

14:50 - Controversatul primar al orasului Balti si lider al formatiunii Partidul Nostru, Renato Usatii, a votat duminica la Ambasada Republicii Moldova la Moscova, in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, informeaza Unimedia. "Am votat impotriva regimului banditesc al lui Plahotniuc", a spus el.



14:37 - Lina Vdovii, reporter Rise Moldova, este la Ambasada Chisinaului la Bucuresti. Ea povesteste pe Facebook ca un grup de cativa cetateni moldoveni au venit la vot nu doar cu pasapoartele, ci si cu cativa litri de ceai cald.



14:29 - Alegerile pot fi validate! O treime din alegatori si-au exprimat deja votul. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, circa 965.000 de moldoveni au votat, rata de participare de pana la ora 13:50 a fost de 33.35%, adica suficient pentru ca scrutinul prezidential sa fie validat, scrie Rise Moldova.

In strainatate si-au exprimat votul peste 53.000 de alegatori.

14:11 - RISE Moldova sesizeaza campania anti-Maia Sandu in ziua votului.

"Mai multe afise cu mesaje negative la adresa prezidentiabilei Maia Sandu au aparut la Orhei sambata seara si au ramas pe stalpii si copacii din oras si duminica, in ziua votului. Mare parte dintre aceste mesaje contin, de fapt, informatii raspandite, in campania electorala, de echipa contracandidatului Igor Dodon. Unele au, insa, specific local: 'daca Maia Sandu ajunge presedinte, atunci se vor inchide magazinele sociale si alte proiecte ale administratiei locale din Orhei'", anunta RISE Moldova.

14:07 - Extraordinara mobilizarea diasporei pe grupul de Facebook Adopta un Vot: moldoveni care zboara mii de km pana la o sectie de votare, moldoveni care ofera primilor cazare gratis, moldoveni care platesc bilete de tren / avion celor care nu si le permit, moldoveni care, la mii de km distanta de casa, ii asteapta pe cei pe care nici macar nu-i cunosc cu placinte, sarmale, mamaliga si friptura. Peretelele sociale, moldovenii de peste hotare folosesc hastagul #MAIAvemosansa.

 

 

13:45 - Alegatorii moldoveni stau la coada si in Frankfurt. In localitatea germana au votat peste 500 de moldoveni pana la ora localala 10.00 (11.00 ora Romaniei).

13:16 - De asemenea, sunt cozi la vot si in localitatea italiana Mestre. Aici, peste 400 de persoane au votat pana la ora locala 10.00 (11.00 ora Romaniei), transmite News.ro.

13:10 Moldovenii stau la cozi lungi in strainatate pentru a vota. La sectia de votare din Stratford, Londra, sunt cozi kilometrice iar oamenii stau ore in sir in asteptare pentru a putea vota, informeaza Unimedia.



12:48 - Moldovenii din Irlanda s-au trezit dis de dimineata pentru a merge la vot.

"Mergem la vot! Neam trezit la ora 5 dimineata, avem de parcurs peste 600 de km dar nimic nu ne sperie fiindca suntem entuziasmati si motivati. Ne pasa. Vrem un viitor mai bun pentru tara noastra. Votam Maia Sandu!!!", a scris pe Facebook Gheorghe Gaiduc, moldovean aflai in Irlanda.

12:23 - Maia Sandu, candidata la functia de presedinte a Republicii Moldova din partea Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), a votat pentru "cei care cred in corectitudine, in adevar, in munca cinstita, in educatie, in bun simt".

"Am votat pentru oamenii minunati ai acestei tari, pentru oamenii pe care i-am redescoperit in aceste saptamani si de care sunt tare impresionata, pentru cei care cred in corectitudine, in adevar, in munca cinstita, in educatie, in bun simt. Le multumesc tuturor celor care s-au mobilizat si au iesit la vot.

Am demonstrat ca suntem multi, puternici. Vreau sa-i rog pe cei care inca nu au ajuns la vot sa faca acest lucru, deoarece votul dumneavoastra este foarte important pentru noi toti. De asemenea, va rog sa fim vigilenti astazi si sa nu-i lasam sa ne fure votul", a declarat Maia Sandu.

 

11:52 - Pana la ora 11:30 s-au prezentat la vot 525 de mii de alegatori, ceea ce reprezinta ceva mai mult de 18%.

 

11:30 - A votat si actualul presedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. El a declarat ca spera ca viitorul sef al statului va respecta drepturile fundamentale ale cetatenilor, in special dreptul de a se exprima liber.

11:20 - La sectiile de votare din Moscova s-au format cozi. Potrivit martorilor, citati de Unimedia, moldovenii au venit dis-de-dimineata pentru a-si exercita dreptul la vot. Comparativ cu primul tur al alegerilor, de aceasta data sunt prezenti mult mai multi votanti

 

10:46 - Observatorul delegat de Partidul Actiune si Solidaritate in Step Soci din raionul Orhei, Nicolae Vulpe, afirma ca a fost batut de primarul localitatii. El sustine ca nemultumirea primarului a venit in momentul in care i-a facut observatie ca transporta alegatorii la sectia de vot.

10:15 - Traian Basescu ai sotia sa au votat la Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti. El a precizat ca "orice moldovean care gandeste si vrea ca Moldova sa fie o tara prospera, va vota pentru Maia Sandu".

"Categoric, in fata alternativei Dodon sau Maia Sandu, orice om care se gandeste la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Dodon propune anularea acordului de asociere la UE, ceea ce inseamna ca cetatenii RM isi vor pierde dreptul la libera circulatie in UE. Dodon popune intrarea in uniunea vamala ceea ce inseamna saracie. Maia Sandu propune drumul catre UE, catre piata libera a UE. Intre cei doi candidati e o diferenta uriasa intre ceea ce propun ca solutie de guvernare", a subliniat Traian Basescu.
 

Traian Basescu votat Moldova

 

Foto: Privesc.eu



09:50 - Lideru PSRM, Igor Dodon, a votat. La iesirea de la urne, candidatul la presedintia Republicii Moldova s-a declarat optimist, afirmand ca va castiga cu o diferenta mare.

"Este o zi istorica. Am votat pentru viitorul tarii noastre. Sunt ferm covins ca Moldova are viitor, va fi independenta, integra, suverana. Am votat pentru copiii nostri, impotriva celor care au fost la guvernare in ultimii sapte ani. Vom castiga cu o diferenta mare", a declarat Dodon, citat de Unimedia.
 

alegeri Moldova Igor Dodon

 

Foto: Privesc.eu



09:00 - 100.000 de moldoveni au votat pana la aceasta ora. Rata de participare la vot este de 3,7%.

08:27 - Premierul moldovean Pavel Filip s-a prezentat la urne, afirmand ca a votat pentru democratia tarii.

"Cred in sansa Moldovei. Cred in democratie. Vreau sa-i felicit pe toti cetatenii ca incepand de astazi vom avea un presedinte ales de ei. Sper ca noul presedinte va conlucra cu Guvernul. In aceasta perioada avem multe reforme de dus pana la capat", a declarat Pavel Filip, citat de Unimedia.
 

alegeri Moldova

 

Foto: Captura Realitatea.md



08:10 - Ce mai activi votanti sunt, pana aceasta ora, cei cu varste cuprinse intre 56 si 70 de ani.

07:55 - Pana la aceasta ora au votat 1% dintre moldoveni, a anuntat Comisia Electorala Centrala citata de Agora.

07:20 - In Romania vor fi deschise 11 sectii de votare pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.

Dintre cele 11 sectii de votare, doua sunt in Bucuresti - una la sediul misiunii diplomatice a Republicii Moldova in Romania, iar cealalta la Sectia Consulara. O a treia sectie de votare va fi deschisa la Iasi, la Consulatul General.

Moldovenii aflati in Romania vor mai putea vota la Galati, Timisoara, Brasov, Cluj, Constanta, Bacau, Suceava si Craiova, unde se va deschide cate o sectie de votare.

07:00 - S-au deschis urnele.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei